In contextul în care odată cu provocările societății contemporane, mulți dintre copiii noștri se confruntă cu provocări și situații care reprezintă, la rândul lor, adevărate provocări pentru părinți, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții și Organizația Salvați Copiii au semnat un protocol prin care s-au pus bazele implementării unei linii telefonice de suport pentru părinți și copii.

Linia telefonică gratuită 0800.070.009 - Family Tel oferă suport și consiliere psihologică părinților și tutorilor, pentru a-i ajuta să gestioneze cât mai bine starea emoțională a copiilor. 0 echipă de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii vor oferi consiliere și suport psihologic tuturor celor care vor apela la acest serviciu, astfel încât cu mai multă grijă din partea părinților și cu suport din partea specialiștilor, familiile și copiii să treacă peste perioadele dificile pe care le traversează.
Serviciul se adresează cu precădere familiilor ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale, induse de necesitatea adaptării la măsurile de distanțare socială, ca parte de prevenție a răspândirii COVID-19.

 

Family Tel

Sursa:  ANDPDCA